Over Geert-Jan Kuijpers

Foto; Angela Baas

Geert-Jan Kuijpers werkt met gemengde technieken zoals acryl, inkt, krijt en olieverf. 

Thema’s die te zien zijn in het werk zijn de mens en zijn omgeving; de stad, de rivier en landschappen en erotiek

In zijn portretten probeert Kuijpers naar voren te halen wat er achter ons masker schuilt, de schaduwzijde, de kant die onze omgeving niet ziet. Dat is ook terug te zien in het resultaat: hoewel de portretten je recht aankijken voel je bij ieder portret een verborgen wereld aan emoties.

Voor zijn stadsgezichten en landschappen doet hij inspiratie op tijdens zijn reizen in Azië naar steden als Hongkong en Bangkok en landen als Nepal en Japan. Hij raakt gefascineerd door de vervreemding in – en het bizarre van – steden waar miljoenen mensen wonen. Deze indrukken verwerkt hij in stadspanorama’s, en soms herkenbare, maar nooit bestaande skylines. Tijdens zijn wandeltochten in Nepal deed hij inspiratie op voor zijn landschappen, de onvoorspelbaarheid van de bergen.

Kuijpers studeerde aan de Modeacademie Vogue en de Rietveldacademie. Zijn werk was meerdere malen te zien op Wouter Kardols Salon d’Interieur, in de Hall de L’hôpital Rothschild in Parijs, CNCPT13 Amsterdam en de Affordable Art Fair. Daarnaast is zijn werk te zien tijdens het tweejaarlijkse Open Ateliers Jordaan, en een á twee keer per jaar tijdens exposities in zijn eigen galerie of met andere kunstenaars op locatie zoals bv Loods 6.

In 2022/23 is hij uitgenodigd om als Artist in Residence te komen werken voor Pulse-Gallery in Bangkok met als eindresultaat een expositie aldaar in Maart 2023.

Pulse-Gallery vertegenwoordigt Kuijpers in Azië.

https://www.pulse-gallery.com/artists/gj-kuijpers

Exposities in 2024;

Vanaf Maandag 27 Mei t/m 31 Juni 2024 Zomer expositie.

Open weekenden Zaterdag en Zondag van 12-18 uur of op afspraak.

+31621881583

Nieuwe Leliestraat 55-57 1015 SJ Amsterdam