Portret laten schilderen

Uw portret laten schilderen door Geert-Jan Kuijpers

Jaden – 60×80 cm – Acrylic – Sold.                                “Geert-Jan Kuijpers legt de focus op het creëren van unieke portretten die niet alleen een visuele gelijkenis uitbeelden, maar ook de essentie van een persoon vangen.

De portretten die Kuijpers maakt zijn kleurrijk en uniek. Er zijn veel portretschilders die realistische portretten maken. Persoonlijk houdt Kuijpers ervan als een portret een levendige impressie geeft van een persoon, waarin die wel herkenbaar is maar het bij hem het meer gaat om een beleving. Daarom schildert Kuijpers zijn portretten in een stijl die spontaan realisme wordt genoemd. Dit geeft een levendige en dynamische uitstraling aan het portret. Een portret laten schilderen is bijzonder. Het is niet alleen een artistieke weergave van een persoon, maar ook een weerspiegeling van hun verhaal en karakter. Klik hier voor meer inspiratie over het laten schilderen van een portret

Oorsprong portret schilderijen

Over de eeuwen heen, zijn portretten een manier geweest om de essentie van een individu vast te leggen. Ze dienden als getuigenissen van iemands uiterlijk, status en persoonlijkheid. De traditie van het schilderen van portretten gaat terug tot de oude Egyptenaren, die portretten maakten voor hun overledenen.

In de Middeleeuwen werden portretschilderijen vaak geassocieerd met royalty’s en aristocratie. Deze kunstvorm was niet alleen bedoeld om een gelijkenis te vereeuwigen, maar ook om macht en rijkdom uit te stralen. Bijvoorbeeld, koningen en koninginnen werden afgebeeld in weelderige kleding en met kostbare juwelen.

Later werd deze kunstvorm toegankelijker voor het publiek tijdens de Renaissance periode. Kunstenaars zoals Leonardo da Vinci en Rembrandt of Frans Hals waren bekwaam in het creëren van levensechte representaties vol emotie en karakter.

Mijn favoriete schilders van portretten in deze moderne tijd zijn onder andere Marlene Dumas en Modigliani.

Proces portret laten schilderen

Het proces begint meestal met een fotoshoot sessie bij Kuijpers of bij de geportretteerde waarbij verschillende foto’s worden genomen van de persoon die geportretteerd zal worden. Tijdens deze sessie maakt hij foto’s die als referentie dienen voor het te tekenen of te schilderen portret. Kuijpers geeft ook advies over zaken zoals compositie en grootte van het portret.

Eén foto wordt vervolgens geselecteerd als basis voor de tekening of het schilderij. Het is echter ook mogelijk om een bestaande foto door de opdrachtgever aangeleverd als referentie te gebruiken.

Kuijpers bezit ook een aantal mooie oude lijsten waar uit gekozen kan worden als uitgangspunt en sfeer voor het portret.

Zodra er akkoord is gegaan over de foto en eventueel lijst en de prijs begint Kuijpers met het tekenen of schilderen. Na ontvangst van een aanbetaling van 50%, start hij het proces. Het kan zijn dat Kuijpers de geportretteerde nog eens wil zien tijdens het werkproces en na ongeveer 14 werkdagen ontvangt u een foto van uw  portret.

De randen van het schilderij zullen ook mee geschilderd worden waardoor inlijsten niet noodzakelijk is en het schilderij ook zonder lijst opgehangen kan worden als dat de keuze van de opdrachtgever zou zijn.

Wil je meer inspiratie op doen over eerdere werken van Kuijpers voordat je een portret laat schilderen?

Prijs portret te laten schilderen

Bij het overwegen van een portret, spelen verschillende factoren een rol in de prijs. Het formaat en het aantal te schilderen personen zijn de meest bepalende factoren.Kuijpers hanteert vaste prijzen voor een eenpersoonsportret op basis van formaat. Neem contact met mij op voor een prijsindicatie op basis van het gewenste formaat. De levertijd is afhankelijk van zowel het formaat als de complexiteit van het werk. Een klein portret (50 x 40 cm) kan bijvoorbeeld binnen een week klaar zijn, terwijl grotere formaten langer tijd nodig hebben door onder andere droogtijden.

Hieronder vindt u een indicatie van mijn tarieven:

30×40 cm va. 350 euro
40×50 cm va. 425 euro
50×60 cm va. 550 euro
60x80cm va. 750 euro
80x100cm va.  900 euro

Deze prijzen zijn gebaseerd op één persoon per portret exclusief lijst. Bij meer personen neemt de prijs toe.

Neem contact op

Interesse in een uniek, handgeschilderd portret? Mocht u belangstelling hebben voor (een bezichtiging van) het werk van Geert-Jan Kuijpers kunt u een afspraak maken via +31 (0)6-21 88 15 83 of per email. Bij aanschaf van een van de werken is een betalingsregeling mogelijk.

Een belangrijk onderdeel van dit proces is duidelijke communicatie. Geef aan wanneer u het portret klaar wilt hebben zodat Kuijpers kan beoordelen of de gewenste termijn haalbaar is. Op dit moment heeft Kuijpers ruimte voor nieuwe opdrachten en hij kijkt ernaar uit om uw ideeën tot leven te brengen.

Laten we samen dit leuke avontuur aangaan!

Eén gedachte op “Portret laten schilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *